Ennusteet

Kullan hinta ennuste vuodelle 2022 – tuleeko kullan hinta nousemaan vai laskemaan? Kullanhinta.com on analysoinut ja tehnyt kullan hinnan ennusteet vuosien ajan. Seuraamme maailmankuulujen kulta- ja muiden jalometallianalyytikoiden arvioita ja ennusteita. Esittämämme kullan hinnan ennusteet edustavat kulta -alan asiantuntijoiden keskimääräisiä ennusteita. Heidän arvionsa kullan hintakehityksestä perustuvat erilaisiin menetelmiin, mukaan lukien asiantuntijoiden tekninen analyysi, markkinoiden perusteet, nykyiset markkinatunnelmat ja analyysi maailmanlaajuisista taloudellisista sekä poliittisista tapahtumista.

Kullan hinta
Kullan hinta ennusteet

Kullan hinta ennuste ja kehitys

Miten ennustat kullan hinnan? 

Kullan hinnan ennustamisen voidaan sanoa olevan sekä tiedettä että taidetta. Esimerkiksi kullan kysynnän ja tarjonnan analysointi on tieteellistä ja täysin objektiivista, kun taas nykyisten kultamarkkinoiden teknisen ja mielialan analyysin näkökohdat voivat olla enemmän taidetta, koska ne perustuvat kulta -analyytikon taitoihin ja näkökulmaan. Yleisesti ottaen, kun kultaennusteen painopiste on pidemmällä aikavälillä, perusteiden analyysi eli tieteellinen analyysi tulee etualalle. Lyhyemmällä aikavälillä ennustettaessa kullan hintoja, kullan hinta tulevina viikkoina ja ehkä muutamina kuukausina, tekninen analyysi kullan menneistä ja nykyisistä hinnoista, markkinakehitys sekä nykyinen markkinatilanne voivat toimia paremmin. Tässä perusasioilla voi silti olla roolinsa, mutta ne toimivat yleensä enemmän taustatietoina.

 

Mitkä ovat avaintekijät pitkän aikavälin kultaennusteissa?

Kun ennustetaan, mitä kullan hinnalle voi tapahtua pidemmällä aikavälillä, on otettava huomioon monia asioita, mukaan lukien talouskehitys, nykyisen ja odotetun rahapolitiikan vaikutus, velkojen kaupallistaminen ja kokonaisvaikutus valuuttakurssien arviointiin.

 

Nouseeko kullan hinta osakemarkkinoiden laskiessa? 

Kullan hinta korreloi usein negatiivisesti osakemarkkinoihin. Kun markkinat laskevat, kullan hinta yleensä nousee. Tämä ei kuitenkaan aina ole totta. Joskus kullan ja osakkeiden hinta nousee ja laskee samanaikaisesti. Perustekijöillä on tärkeä rooli, ja ne on analysoitava huolellisesti. Historiallisesti kullan hinta ei kuitenkaan ole sidottu osakkeiden ja joukkovelkakirjojen vaihteluihin. Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi salkussa pitäisi olla kultaa-sijoitusten pitkän aikavälin arvon suojaamiseksi.

 

Ennustaako Yhdysvaltain dollarin arvo kullan hintaa? 

Koska kulta noteerataan perinteisesti Yhdysvaltain dollareissa, kullan hinta korreloi negatiivisesti USD: n vahvuuteen. Mitä heikompi Yhdysvaltain dollari, sitä halvempaa on kullan ostaminen. Siksi, jos taloudelliset tekijät ennustavat Yhdysvaltain dollarin vahvistumista, tällä on taipumus laskea kullan hintaa ja päinvastoin. Tilastojen mukaan (vuodesta 1973) Yhdysvaltain dollari -indeksin ja kullan hinnan välinen korrelaatio on -0,6, joten tämä yhteys on melko vahva.

 

Miten Yhdysvaltojen korot vaikuttavat kullan tulevaan hintaan? 

Yhdysvaltain korkotaso on tärkeä kullan tulevaisuuden tekijä. Kun sijoitetaan kultaan, sijoittaja kohtaa kullan vaihtoehtoiskustannuksen – korottoman omaisuuserän. Mitä korkeampi Yhdysvaltain korko on Yhdysvaltain dollareiden säilyttämisessä tai valtiovarainministeriöön sijoittamisessa, sitä korkeammat ovat kullan pitämisen vaihtoehtoiskustannukset. Siksi on todennäköisempää, että kullan hinnan nousun ennustetaan olevan mitä alhaisempi Yhdysvaltain viitekorko.

Kullan hinta ennuste 2022?

Paljonko on kullan hinta 2022? Onko kullan hinta 2022 laskussa vai nousussa? Katso kullan hinnan kehitys ja kullan maailmanmarkkinahinnan ennuste tästä.

Kullan hintavertailu

Toteutimme kullan hintavertailun pyytämällä tarjouksia netissä mainostavilta kullan ostajilta. Heidän tarjoamissa hinnoissa oli isoja eroja eikä eniten mainostavat yllättäen tarjonneetkaan vertailun parasta hintaa.

Näistä esineistä pyysimme tarjoukset:

1. Kultaketju 18 karaattia, paino 22,51g
2. Sormus 14 karaattia, paino 6,22g

Suomessa toimivien kullan ostajien hinnat vaihtelevat päivittäin maailmanmarkkinahinnan mukaisesti. Parhaimman kullan hinnan maksaa vertailun mukaan kotimainen NettiKulta. Lue lisää heidän palveluista tästä.

Yritys Kultaketju Sormus Hinta yhteensä Arvio  
NettiKulta 715.93 EUR 154.23 EUR 870.16 EUR 5 / 5 Myy kultaa
MyyKulta 701.06 EUR 150.99 EUR 852.05 EUR 4 / 5 Myy kultaa
JalometalliKeskus 685.87 EUR 147.81 EUR 833.68 EUR 4 / 5 Myy kultaa
Verkkokulta 637.26 EUR 137.43 EUR 774.69 EUR 3 / 5 Myy kultaa
KultaRahaksi 564.91 EUR 121.76 EUR 686.67 EUR 2 / 5 Myy kultaa
Kultapiste 557.78 EUR 120.22 EUR 678.00 EUR 2 / 5 Myy kultaa
Kultatukku 435.55 EUR 92.83 EUR 528.38 EUR 1 / 5 Myy kultaa