Onko kullan maailmanmarkkinahinta jämähtänyt?

Kullan maailmanmarkkinahinta on pysynyt vuoden 2018 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana tasaisesti 34-36 € per gramma. Suuria kullan hinnan päivittäisiä vaihteluita ei ole ollut nähtävissä koko vuoden 2018 aikana. Näyttää siltä että kullan maailmanmarkkinahinta on nyt vakiintunut, mutta siinä voi olla odotettavissa jopa laskusuhdannetta vuoden 2018 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla.

Miksi kullan maailmanmarkkinahinta on jämähtänyt?

Maailman poliittinen tilanne, eri maiden kauppasodat ja tuontitullit ovat olleet esillä koko vuoden tasaisen väliajoin. Kultaa on pidetty yleensä sijoittajien ns. turvasatamana johon kannattaa aina sijoittaa epävakaina aikoina. Nyt näyttää kuitenkin siltä että maailmankirjat ovat ns. hieman sekaisin.

Keskustelut ja kaavaillut yleiskorkojen nostoista leijuvat ilmassa joten viime vuosien aikojen halvat korot saattavat olla vuoden päästä jo ohi. Suurta koronnostoa ei todennäköisesti ole kuitenkaan heti tulossa mutta korkojen nousutrendi ylöspäin voi jatkua vuosia. Kultaan sijoittaminen voi näinollen vähentyä koron nousujen johdosta kun kultaan sijoittavat siirtävät sijoituksiaan koronnostosta hyötyviin sijoituskohteisiin.

Kullan myynnin ajankohta voi olla juuri nyt oikea.

Moni saattaa miettiä kannattaako kultaa nyt myydä vai odottaa? Jokainen tekee tietenkin omat johtopäätöksensä kullan myynnistä tai kullan ostosta. Tosiasia on kuitenkin että kullan maailmanmarkkinahinta on edelleen korkealla, joten kullan myynnin ajankohta on siinä mielessä erittäin hyvä. Kullan hinta voi laskea hyvinkin rajusti mikäli sitä tulee myyntiin kullan myyntimarkkinoille suuria määriä samaan aikaan.

Kulta kannattaa myydä aina ennen suursijoittajien mahdollista kullan myyntiaaltoa. Tietenkin voi olla myös myymättä ja odottaa mahdollista seuraavaa kullan hinnan nousukautta. Voi tosin käydä niin että jos kullan hinta lähtee alaspäin niin tulee menemään vuosia ennenkuin hinta lähtee uudelleen nousuun.

kullan maailmanmarkkinahinta

kullan maailmanmarkkinahinta