Kullan arvo vs Bitcoinin arvo? Kullan arvo nousussa

Kullan arvo on nousussa ja Bitcoinin kuuma kausi on todellakin ohi. Osa asiantuntijoista povaavat jopa bitcoinin kokonaan häviämistä. Haastavaa tietenkin sanoa miten kryptovaluutoille tulee tulevaisuudessa käymään. Tosiasia on että kryptovaluuttojen arvo ei ole pystynyt rikkomaan 4000 dollarin rajaa vain 12 kuukautta siitä kun niiden kauppaa käytiin vielä yli 12 000 dollarilla.

bitcoinin arvo

Bitcoin houkutteli vuosina 2017-2018 sijoittajia ja bitcoinin arvo nousi kohisten. Kahdentoista kuukauden aikana, jolloin bitcoinin huippu oli parhaimmillaan yli 20 000 dollaria lisäsi kryptovaluutta arvoa 25 kertaa. Saman aikajakson aikana kullan arvo nousi vain 4 prosenttia ja kullan arvon pieni nousi veti todennäköisesti kultaan sijoittamisen houkuttelevuutta alas. Bitcoinin arvo on tällä hetkellä noin 3400 dollaria.

Bitcoinin huippu oli vain reilu vuosi sitten, arvosta sulanut jo 82 prosenttia. Kullan arvo noussut

Asiantuntijoiden mukaan viittaavat kaikki merkit siihen, että bitcoiniin sijoittajat ovat siirtymässä kohti perinteisempää sijoituskohdeita kuten kulta. Tätä tukee 4000 bitcoineihin sijoittaneille tehty kysely josta käy ilmi että heidän ensisijainen sijoituskohteensa vuonna 2019 tulee olemaan kulta. Vuoden jälkeen voi olla vaikea saada kultaan sijoittaneet bitcoin sijoittajat palaamaan takaisin bitcoineihin.

Bitcoin-ostajat investoivat kultaan tänä vuonna

Bitcoiniin sijoittaminen ei ole samanlaista arvoon sijoittamista kuin kultaan sijoittaminen. Bitcoinin arvo perustuu enemmänkin oletuksiin, mahdollisuuksiin ja toivoon. Kullan arvo on puolestaan todellista. Kulta on pitänyt arvonsa eikä isoja romahduksia ole tapahtunut.

Lue juttumme kullan hinnan 2019 kehityksestä