Sijoita kultaan – osta kultaa

Sijoita kultaan ja osta sijoituskultaa. Taitavat sijoittajat ovat vuosisatojen ajan olleet tietoisia kullan merkityksestä osana hyvin tasapainoista sijoitussalkkua. Varallisuuden monipuolistamisen lisäksi sijoituskulta on maailmankuulu turvasatama ja suoja talouden vaihteluilta.

Kuinka sijoittaa kultaan? Vinkkejä kultaan sijoittamiseen

Historia osoittaa, että kulta on menestyksekäs vaurauden säilyttäjä. Korkeat kullan hinnat ja kullan suuri kysyntä ovat varmistaneet sen houkuttelevan sijoitusmuodot. 

Vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen maailma kohtasi jälleen taloudellisen epävarmuuden maailmanlaajuisen Covid-19-pandemian vuoksi. Keskuspankkien vastaus tähän taloudelliseen uhkaan oli rahanpainatus, ja valtioiden velat kasvoivat ennätyskorkeiksi monissa maissa luoden uuden inflaatiovaaran. 

Kulta nousi kaikkien aikojen ennätykseen elokuussa 2020, ja huolimatta siitä, että se on siitä pudonnut on kullan arvo edelleen korkea sijoittajien kysynnän vuoksi. Alhaiset korot ja inflaatio tarjoavat kullalle hyvät edellytykset lyödä uudelleen vuoden 2020 ennätyksen. 

Brexit, Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan seuraukset, suhteiden heikkeneminen Lähi-idässä ja ilmastonmuutos ovat kaikki suuria haasteita maailmantaloudelle. Kulta tarjoaa tällöin sijoittajille tärkeän turvapaikan ja on tervetullut lisä mihin tahansa monipuoliseen sijoitussalkkuun.

Kuinka ostaa kultaa? 

Jos et ole aikaisemmin ostanut kultaa voimme auttaa aloittelijoita selittämällä kuinka sijoittaa kultaan. Kokeneet sijoittajat voivat myös hyötyä ja saada vinkkejä miten sijoittaa kultaan,miksi kultaa kannattaa ostaa ja mistä ostaa kultaa. 

Sijoita kultaan, mutta miksi? 

Ymmärrys siitä miksi ihmiset ostavat kultaa on tärkeää jotta tiedetään onko kulta hyvä sijoitus. Talouden epävarmuuden ja epävakauden aikana kullan ostaminen on järkevämpää kuin muu sijoitusomaisuus. Aikana kun luottamus pankkijärjestelmään ja maailmanlaajuiseen talouteen on alhainen voi kulta toimia vakuutena ja kullan pitäisi olla olennainen osa sijoittajien sijoitussalkkua ns. turvasatamana. 

Kuuluisalla keltaisella metallilla on nyt enemmän kysyntää kuin koskaan ja siihen on monia syitä miksi ihmisten pitäisi ostaa kultaa. Kullan omistaminen on tapa säilyttää vauraus näinä epävarmoina aikoina. Ikivanha kysymys mitä ihmiset ovat kysyneet kautta vuosisatojen ajan on “Missä rahani ovat todella turvassa? Tänä päivänä vastaa siihen yhä useampi “Kulta”.

Miksi ostaa fyysistä kultaa?

Vanha sanonta kuuluu; jos et pidä sitä käsissä, et omista sitä. Fyysisen kullan ostamiselle on lukuisia hyötyjä toisin kuin sähköisen kullan (ETF) tai paperikullan. Fyysinen kulta tarjoaa tervetulleen suojan ennalta ennustamattomina taloudellisina aikoina kun pankit ovat epävakaita, korot alhaalla, valuuttamarkkinat toimivat heikosti ja rahaa painetaan toistuvasti.

Fyysinen kulta on ajaton sijoituskohde jolla tulee aina olemaan arvo. Fyysinen kultaharkko kädessä ja/tai kultakolikko tarjoaa täydellisen varallisuuden hallinnan ja vakuutuksen finanssikriisissä muutoin heikosti toimivassa taloudessa.

Mistä ostaa sijoituskultaa?

Kultaharkkoja voi ostaa Suomessa mm. Rasmussenilta ja Tavexilta.

Kullan hintavertailu

Toteutimme kullan hintavertailun pyytämällä tarjouksia netissä mainostavilta kullan ostajilta. Heidän tarjoamissa hinnoissa oli isoja eroja eikä eniten mainostavat yllättäen tarjonneetkaan vertailun parasta hintaa.

Näistä esineistä pyysimme tarjoukset:

1. Kultaketju 18 karaattia, paino 22,51g
2. Sormus 14 karaattia, paino 6,22g

Suomessa toimivien kullan ostajien hinnat vaihtelevat päivittäin maailmanmarkkinahinnan mukaisesti. Parhaimman kullan hinnan maksaa vertailun mukaan kotimainen NettiKulta. Lue lisää heidän palveluista tästä.

Yritys Kultaketju Sormus Hinta yhteensä Arvio  
NettiKulta 715.93 EUR 154.23 EUR 870.16 EUR 5 / 5 Myy kultaa
MyyKulta 701.06 EUR 150.99 EUR 852.05 EUR 4 / 5 Myy kultaa
JalometalliKeskus 685.87 EUR 147.81 EUR 833.68 EUR 4 / 5 Myy kultaa
Verkkokulta 637.26 EUR 137.43 EUR 774.69 EUR 3 / 5 Myy kultaa
KultaRahaksi 564.91 EUR 121.76 EUR 686.67 EUR 2 / 5 Myy kultaa
Kultapiste 557.78 EUR 120.22 EUR 678.00 EUR 2 / 5 Myy kultaa
Kultatukku 435.55 EUR 92.83 EUR 528.38 EUR 1 / 5 Myy kultaa