Uutiset

 1. Kultaennuste: Kullan hintasyklit ennustivat laskun

  Kullan hinta on ollut rajussa nousussa kesästä 2019 lähtien. Kultaennuste minkä teimme joulukuussa 2018 osui kohdillleen ja voit lukea sen kullan hintakehityksestä vuodeksi 2019. Kultaennuste perustui kullan historian hintasykleihin, maailman poliittisiin olosuhteisiin ja yleiseen talouskehitykseen. Kullan arvonkehitys lähti nousuun kevään aikana.

  Syyskuun puoliväliin saakka on kullan hinta jatkanut nousuaan. Hintakatto näyttää nyt kuitenkin saavutettu ja odotettavissa on pientä kullan hinnan laskua seuraavien viikkojen aikana. Kyseessä on ylikuumentuneen kullan hinnan korjausliikkeestä ja on täysin normaalia kullan hintasykleissä.

  Ennusteemme seuraavien viikkojen kullan hintakehityksestä on laskeva. Huomioitavaa kuitenkin että kullan hinta on edelleen hyvin korkealla ja kiinnostus kullan myyntiin sekä ostoon jatkuu. Kullan ostajat ovat valmiita sijoittamaan ja maksamaan kullasta korkean hinnan joten kullan sekä ns. romukullan myynnin suosio jatkuu.

  kullan hintasyklit

  Kullan hintasyklit


 1. Kullan hinta nyt ennätyskorkealla 6 vuoteen

  Kullan hinta nyt kesäkuun aikana on noussut jo lähes 10%. Hurja nousu on jo siivittämässä uutta kultakuumetta kuten kävi 10 vuotta sitten. Kullan hinta nyt ylimmillään yli kuuteen vuoteen ja kullan hinnan nousu saattaa vielä jatkua. Kullan hinnan nousuun on useita tekijöitä joita ovat mm. USA:n dollarin heikentynyt arvo, eri maiden uhkailemat ja toteuttamat kauppatullit, levottomuudet maailmanpolitiikassa kuten Iranin ja USA:n välillä.

  Kullan hinnan asiantuntijat pitivät kullan hintaa nyt poikkeuksellisin korkeana ja kullan hinnan lasku voi olla hyvinkin pian edessä. Päivittäinen kullan hinnan vaihtelu on ollut kesäkuussa jopa 0,50 €/gramma. Hinta on joko laskenut tai noussut tämän verran jopa yhden päivän aikana.

  Nyt on hyvin otollinen aika myydä myös romukultaa. Kultaa ostavat yritykset maksavat niistä hyvin ja hinnan nousu kannattaa hyödyntää mahdollisimman pian. Olemme verranneet Suomessa romukultaa ostavien yrityksen palveluita ja hintoja. Voit lukea lisää vertailusta tästä.

  Kullan hinta noussut., Lähde : Kitco

   

   


 1. Kullan arvo vs Bitcoinin arvo? Kullan arvo nousussa

  Kullan arvo on nousussa ja Bitcoinin kuuma kausi on todellakin ohi. Osa asiantuntijoista povaavat jopa bitcoinin kokonaan häviämistä. Haastavaa tietenkin sanoa miten kryptovaluutoille tulee tulevaisuudessa käymään. Tosiasia on että kryptovaluuttojen arvo ei ole pystynyt rikkomaan 4000 dollarin rajaa vain 12 kuukautta siitä kun niiden kauppaa käytiin vielä yli 12 000 dollarilla.

  bitcoinin arvo

  Bitcoin houkutteli vuosina 2017-2018 sijoittajia ja bitcoinin arvo nousi kohisten. Kahdentoista kuukauden aikana, jolloin bitcoinin huippu oli parhaimmillaan yli 20 000 dollaria lisäsi kryptovaluutta arvoa 25 kertaa. Saman aikajakson aikana kullan arvo nousi vain 4 prosenttia ja kullan arvon pieni nousi veti todennäköisesti kultaan sijoittamisen houkuttelevuutta alas. Bitcoinin arvo on tällä hetkellä noin 3400 dollaria.

  Bitcoinin huippu oli vain reilu vuosi sitten, arvosta sulanut jo 82 prosenttia. Kullan arvo noussut

  Asiantuntijoiden mukaan viittaavat kaikki merkit siihen, että bitcoiniin sijoittajat ovat siirtymässä kohti perinteisempää sijoituskohdeita kuten kulta. Tätä tukee 4000 bitcoineihin sijoittaneille tehty kysely josta käy ilmi että heidän ensisijainen sijoituskohteensa vuonna 2019 tulee olemaan kulta. Vuoden jälkeen voi olla vaikea saada kultaan sijoittaneet bitcoin sijoittajat palaamaan takaisin bitcoineihin.

  Bitcoin-ostajat investoivat kultaan tänä vuonna

  Bitcoiniin sijoittaminen ei ole samanlaista arvoon sijoittamista kuin kultaan sijoittaminen. Bitcoinin arvo perustuu enemmänkin oletuksiin, mahdollisuuksiin ja toivoon. Kullan arvo on puolestaan todellista. Kulta on pitänyt arvonsa eikä isoja romahduksia ole tapahtunut.

  Lue juttumme kullan hinnan 2019 kehityksestä


 1. Epävakaus markkinoilla nostaa kullan hintaa

  Kullan hinta nousukiidossa ja vauhti kiihtyy, onko nyt oikea myydä kultaa? Osake- ja valuuttamarkkinoilla on vuoden 2019 ensimmäisten viikkojen aikana jatkunut jo vuonna 2018 alkanut suuntaus kohti epävakautta ja tämä nostaa kullan hintaa. Asiantuntijat arvioivat kullan hinnan nousun jatkuvan helmikuussa, mutta kullan hinnan suunta voi lähteä samantien laskuun jos osake- tai valuuttamarkkinoilla tulee positiivisia uutisia.

  Nyt tuhannen taalan paikka myydä kultaa?

  Viime vuosi oli pörssissä huonoin sitten vuoden 2008 finanssikriisin jolloin osakkeiden ja useiden raaka-aineiden hinnat suorastaan romahtivat. Kulta piti kuitenkin pintansa sijoittajien ns. turvasatamana. Kullan hinta on nyt tammikuussa 2019 korkeimmillaan yli puoleen vuoteen. Kultaan sijoittaneet ovat nyt tilanteessa jossa kullan myynti on kullan hinnan nousun myötä houkuttelevaa. Kullan myynti on näkynyt jo suomalaisten kullanostajien palveluiden kysynnän kasvussa.


 1. Kullan hinta 2019 ja hintakehitys

  Kullan hinta 2019? Kullan hinta oli vuoden 2018 alkupuoliskolla noususuuntainen mutta kääntyi kesän 2018 jälkeen hieman laskuun. Loppuvuoden 2018 aikana alkoi noususuuntainen kehitys jälleen. Mitä tämä tarkoittaa vuoden 2019 kullan hinnalle ja kullan hinnan kehitykselle? Tarkastelemme tässä jutussa johtavia indikaattoreita, jotta voimme tehdä kullan hintaennusteen vuodelle 2019.

  Kullan hinta 2019 hintaennuste: johtavat indikaattorit

  Aluksi on todettava rehellisesti että kullan hintaennuste on haastava tehtävä. Kullan hintaan on runsaasti eri muuttujia ja olosuhteita jotka vaikuttavat kullan hinnan kehitykseen. Historian saatossa on kulta perinteisesti kuitenkin säilyttänyt arvonsa erilaisissa olosuhteissa.

  Esimerkiksi vuosien 2002 ja 2007 välinen nousu johtui pääasiassa korkojen laskusta ja reaalisen inflaatiovauhdin noususta sekä markkinoiden ”riskin” tunteesta. Toisaalta vuoden 2016 alkupuolella jalometallien nousu oli voimakasta, joskin tilapäisesti, mikä aiheutti pelon kullan kaupankäynnistä.

  Joskus kullan hinta voi nousta pelon takia, mutta jotta kullan hinta nousee pitkällä aikavälillä on oltava myös nousevia reaalikorkoja. Tämä tekee kullan hinnan ennustamisesta jo tarkempaa.

  Johtava indikaattori # 1 reaalikorot

  Ensimmäinen johtava kullan hintaan vaikuttava indikaattori ovat reaalikorot. Pitkällä aikavälillä on 20 vuoden korot esimerkiksi Yhdysvalloissa selvästi nousussa. Tämä viittaa siihen, että inflaation olisi nyt noustava voimakkaammin kuin korot jotta inflaatio vaikuttaisi. Kun tarkastelemme inflaatiota sekä julkisen sektorin ja muiden tilastoista, näemme samanlaisen kehityksen: ne ovat nousussa. Tämä on mielenkiintoinen trendi. Reaalikorot ovat todennäköisesti nousussa vuonna 2019, mutta samoin myös inflaatio.

  Reaalikorot voivat nousta, mutta se ei todennäköisesti ole merkittävää ellei tapahdu jotain odottamatonta mikä muuttaa nykyisiä trendejä.

  Johtava indikaattori # 2 Kauppiaiden sitoutuminen (COT)

  Toinen johtava indikaattori kullan hintaennusteelle vuodelle 2019 on kultakauppiaiden raportista, lyhyesti sanottuna COT. COT-raportin perusteella näemme, että riski kullan hinnasta on erittäin vähäistä. Kuinka sen voi tietää? Katso suurimpien markkinaosapuolten kannat (keskimmäinen punainen ja sininen palkki). Ei-kaupallisten pitkäaikaisten sopimusten määrä on alimmillaan 9 vuoteen (punaiset palkit). Tämä ei ole vain historiallisesti alhaisella tasolla vaan se on jopa poikkeuksellista. Se viittaa siihen, että kullan hinnan riski on erittäin vähäistä. Huomaa, että tämä on keskipitkän aikavälin ennuste, eikä se voi olla itsestäänselvyys koko vuodelle 2019.

  Kullan hinta 2019

  COT-tilasto

  Johtava indikaattori # 3 euro

  Kolmas johtava indikaattori kultahintaennusteessamme vuodelle 2019 on euro.

  Seuraavassa kaaviossa näkyy kultahinnan (vaaleanharmaa) ja euron (musta) välinen korrelaatio. Lisäksi kullan hinnan merkittävät käännekohdat on merkitty vaaleanharmailla ympyröillä, ja miten ne kartoitetaan euroon nähdään vihreissä ympyröissä.

  On selvää, että vuoden 2013 kullan hinnan lasku vaikutti merkittävästi. Ennen tätä kohtaa molempien välinen korrelaatio oli neutraalista heikkoon. Sittemmin molempien varojen välillä on kuitenkin erittäin vahva korrelaatio.

  Vielä tärkeämpää on huomata, että viime vuosina euro on johtanut kullan hintaa selkeästi. Joka kerta kun euron arvo on noussut tai laskenut seuraa kullan hinta samaa trendiä.

  Huomaa, että eurokaaviota on tarkkailtava tarkasti vuonna 2019. Se e voi määrittää kullan hinnan merkittävät muutokset, jotka vaikuttavat suoraan vuoden 2019 kultahinnoitteluun!

  Kullan hinta 2019

  kulta hintaennuste

  Kulta-ennuste 2019: hintatavoitteet

  Edellä mainitut johtavat indikaattorianalyysit ehdottaa seuraavaa kullan hintaennusteelle vuodelle 2019: COT-raportissa sanotaan, että kulta on lähellä pohjahintaa ja ettei kullan hinta laske alle 1200 dollariin lähikuukausina 2019, todellinen inflaatio on lievästi nouseva eikä euron arvo osoita merkkejä villeistä liikkeistä suuntaan tai toiseen.

  Yhdistämme nämä tiedot kullan hinnan kaavioon, jotta voimme tehdä kultahinnan ennusteen vuodelle 2019.

  Kullan hinnan viikoittainen kaavio näyttää kuvion viime vuosista joka on ollut osa suurta korjauskanavaa vuodesta 2011. Näkyvästi ilmeni, että korjauksesta ei löytynyt läpimurtoa vuonna 2018. Viimeaikainen jakautuminen saattaa myös epäonnistua, koska on olemassa selkeä pyöristyspohja joka johtuu todennäköisesti COT-raportin äärimmäisistä lukemista.

  Uskomme, että kullan hinta nousee 1300 dollarin paikkeille vuoden 2019 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

  Lisäksi yllä olevasta kaaviosta käy ilmi, että kullan hinta asettunee vaihteluvälille 1200 – 1375 dollaria. Alle 1200 dollaria tarkoittaisi että on kullan hintakehitys olisi laskusuunnassa, mutta tuskin uskomme, että kulta jää alle 1200 dollarin. 1200–1275 dollaria on enemmän tai vähemmän neutraali. Yli 1275 dollaria on lievästi nouseva. Yli 1375 dollaria on hurjasti nouseva.

  Osana kullan hinnan ennustettamme vuodelle 2019 uskomme, että kullan hinta palaa takaisin testaamaan kullan hintaa 1300 dollarin ja 1375 dollarin alueelle.

  Siksi kaikkein nousevin kullan hinnan ennusteemme vuodelle 2019 on, että kullan hinta nousee jopa 1550 dollariin vuonna 2019 (20% todennäköisyys), mutta vain jos se onnistuu rikkomaan 1375 dollarin rajan. Tämä 1375 dollarin kullan hinta on ns. kullan hintatesti ja jos se toteutuu voi hinnan nousee jatkua (75% todennäköisyys).

  Toisaalta jos kullan hinta lähtee laskusuuntaan ja putoaa 1200 dollarin kieppeillä voi edessä olla pudotusta jopa 1050 dollariin. Tämän todennäköisyys on mielestämme vähiten todennäköistä (alle 5% todennäköisyys).

  Yhteenvetona, emme suosittele juuttumista kullan hintaan liittyviin loputtomiin otsikoihin, jotka saattavat vain sekoittavat ja hämmentää. Joitakin viimeaikaisia esimerkkejä ovat kuvitteellinen korrelaatio kullan vähittäismyynnin ja kullan maailmanmarkkinahinnan välillä, Intiassa fyysisen kullan kysynnän vaikutus kullan hintaan tai että kultakaivoksien toimenpiteet vaikuttaisivat kullan hintaan. Asia ei todellakaan ole näin ja kehotamme vakavia sijoittajia jättämään spekulaatiot omaan arvoonsa.

  Mietitkö kullan myyntiä? Lue juttumme kullan ostohinnoista.


 1. Punakullan arvo per gramma?

  Punakullan arvo ja punakullan hinta korkeampi kuin keltakulta tai valkokulta? Yleinen väärinkäsitys on että punakullan arvo ja punakullan hina olisi korkeampaa johtunee siitä että punakullasta valmistettuja kultakoruja näkee harvemmin. Punakullan väri tulee kultaan sekoitetuista metalleista, mutta esineen sisältämä puhdas kultamäärä on karaateissa täsmälleen sama kuin vastaava keltaisesta tai valkoisesta kullasta valmistettu koru.

  Kultakorut on tyypillisesti valmistettu seuraavista metalliseoksista:

  – Kulta
  – Kupari
  – Sinkki
  – Hopea

  Kultakoruja ei valmisteta puhtaasta kullasta sen pehmeyden vuoksi. Tästä syystä kultakoruihin sekoitetaan muita metalliseoksia ja riippuen niistä muuttuu myös kullan väri. Punakultaan lisätään enemmän kuparia ja vähennetään puolestaan sinkin ja hopean määrää. Nyrkkisääntönä, mitä enemmän kultaan lisätään kuparia sen punaisempaa kultaa siitä tulee. Valkokullassa on puolestaan vain pieni osa kuparia jolloin väri jää vaaleaksi.

  On kuitenkin hyvä tietää, että valkoinen kulta ei ole todella valkoista vaan se on edelleen vaaleankeltaista. Valkokullan lopullinen ulkonäkö saadaan aikaan lisäämällä seokseen rodiumia. Ajan myötä voi rodium pinnoitus kulua pois ja alta paljastuu kullan todellinen värin. Valkokultainen kultakoru on mahdollista päällystää uudelleen ja palauttaa se alkuperäisen väriseksi.

  9 karaatin punakullan arvo per gramma

  Kuten 9 karaatin keltakulta tai valkokulta sisältää 9 karaatin punakulta 37.5% kultaa. Yleisimmin sisältää 9 karaatin kulta seuraavia metalleja.

  – 37.5% kultaa
  – 55% kuparia
  – 5% hopeaa
  – 2.5% sinkkiä

  Voit tarkistaa kullan ostajien tämänhetkiset kullan hinnat 9 karaatin kullalle täältä

  14 karaatin punakullan arvo per gramma

  14 karaatin punakulta on 58.5% kultaa. Voit tarkistaa kullan ostajien tämänhetkiset kullan hinnat 14 karaatin kullalle täältä

  Suomalaiset matkustavat paljon ulkomaille ja tilaisuus ostaa kultakoruja edullisesti ulkomailta voi houkuttaa. Kannattaa olla kuitenkin varovainen koska joissakin maissa voidaan myydä 14 karaatin kultana kultaa mikä todellisuudessa on vain 50-55% kultaa vaikka se olisi leimattu 14 karaatin kullaksi.

  18 karaatin punakullan arvo per gramma

  Punakulta sisältää 75% kultaa aivan kuten 18 karaatin keltakulta ja 18 karaatin valkokulta. Jäljelle jäävä 25% seos on enimmäkseen kuparia, jossa on hyvin pieni määrä hopeaa ja / tai sinkkiä.
  Voit tarkistaa kullan ostajien tämänhetkiset kullan hinnat 18 karaatin kullalle täältä


 1. Kullan hintaralli yllättää markkinat?

  Kullan hintaralli saattaa olla edessä vaikka kullan hinta on ollut maailmanmarkkinoilla vuonna 2018 tasainen. Arviot kullan hinnan noususta loppuvuoden aikana saivat asiantuntijoilta negatiivisin sävyisen lausunnon. Kysynnän ja tarjonnan laki pätee hyvin myös kullan hintaan ja kullan myyntiin. Kullan kulutuskysyntä ei näytä nousevan riittävän korkeaksi jotta kullan hinta olisi nousupainoitteinen enää tänä vuonna.

  Kullan kulutuskysyntää on ollut Intiasta ja Kiinasta, mutta kysyntää on ollut vain siinä määrin ettei sillä ole ollut isoja vaikutuksia kullan hintaan. Vaikka kulta näki elokuun puolivälissä positiivisen nousun on kullan hinta jämähtänyt paikoilleen tai jopa laskusuunnassa. Asiantuntijat odottavat että kuluttajien kysynnän heikkenemistä voi tapahtua sekä Intiasta että Kiinasta, jonka vuoksi he ennustavat että kullan hinta pysyy alhaisena.

  Kiinan kullan tuonti väheni jo heinäkuussa. Osa kullan hinnan asiantuntijoista ovat jo esittäneet huolestuneisuutta kuluttajien luottamuksen puutteesta talouden tilaan olevan yhtenä syynä kullan kysynnän vähenemiseen. Kiinan talouden odotetaan jatkavan hidastumista tulevilla vuosineljänneksillä ja sillä voi olla merkitys korumyynnin vähenemiseen entisestään.

  Intiassa maan kauppaministeriö ilmoitti, että Intian kullan tuonti on kasvanut kuukausitasolla 29 prosenttia ja jopa 41 prosenttia vuotuisella tasolla kesäkuussa ja oli 2,96 miljardia dollaria. Nämä luvut eivät kuitenkaan riitä palauttamaan kuluttajien kysyntää takaisin tasolle, missä se oli muutama vuosi aikaisemmin.

  Kullan hintaralli voi olla kuitenkin edessä mikäli maailmanmarkkinatila muuttuu tai tapahtuu jotain mullistavaa eri maiden suhteissa. Em. voi olla nopeasti vaikutus kullan hinnan nousuun jolloin asiantuntijoiden lausunnot ja arviot murenee hetkessä.

  Uusi hinta kullan hintaralli ylöspäin on todennäköisesti monen kullan myyntiä harkitsevan toivelistalla. Näköpiirissä ei ole kuitenkaan ihan heti sellaista mikä antaisi impulssin kullan hinnan nousuun. Viimeisin kullan hintaralli nähtiin vuosina 2009-2011, jolloin kullan hinta nousi hyvin nopeasti korkeisiin ennätyslukemiin pysytellen siellä parisen vuotta. Sen jälkeen on ollut kullan hinnassa pääasiassa laskusuhdevoittoinen vire. Loppuvuonna 2018 asettunee kullan hinta asiantuntijoiden mukaan nykytasolle eikä siinä tule tapahtumaan mitään romahdusta.

  Yllättävää voi kuitenkin aina tapahtua joten kullan hintaa on hyvä seurata aktiivisesti. Kysynnän ja tarjonnan laki pätee hyvin kullan hintaan.

  kullan hintaralli

  kullan hintaralli


 1. Onko kullan maailmanmarkkinahinta jämähtänyt?

  Kullan maailmanmarkkinahinta on pysynyt vuoden 2018 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana tasaisesti 34-36 € per gramma. Suuria kullan hinnan päivittäisiä vaihteluita ei ole ollut nähtävissä koko vuoden 2018 aikana. Näyttää siltä että kullan maailmanmarkkinahinta on nyt vakiintunut, mutta siinä voi olla odotettavissa jopa laskusuhdannetta vuoden 2018 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla.

  Miksi kullan maailmanmarkkinahinta on jämähtänyt?

  Maailman poliittinen tilanne, eri maiden kauppasodat ja tuontitullit ovat olleet esillä koko vuoden tasaisen väliajoin. Kultaa on pidetty yleensä sijoittajien ns. turvasatamana johon kannattaa aina sijoittaa epävakaina aikoina. Nyt näyttää kuitenkin siltä että maailmankirjat ovat ns. hieman sekaisin.

  Keskustelut ja kaavaillut yleiskorkojen nostoista leijuvat ilmassa joten viime vuosien aikojen halvat korot saattavat olla vuoden päästä jo ohi. Suurta koronnostoa ei todennäköisesti ole kuitenkaan heti tulossa mutta korkojen nousutrendi ylöspäin voi jatkua vuosia. Kultaan sijoittaminen voi näinollen vähentyä koron nousujen johdosta kun kultaan sijoittavat siirtävät sijoituksiaan koronnostosta hyötyviin sijoituskohteisiin.

  Kullan myynnin ajankohta voi olla juuri nyt oikea.

  Moni saattaa miettiä kannattaako kultaa nyt myydä vai odottaa? Jokainen tekee tietenkin omat johtopäätöksensä kullan myynnistä tai kullan ostosta. Tosiasia on kuitenkin että kullan maailmanmarkkinahinta on edelleen korkealla, joten kullan myynnin ajankohta on siinä mielessä erittäin hyvä. Kullan hinta voi laskea hyvinkin rajusti mikäli sitä tulee myyntiin kullan myyntimarkkinoille suuria määriä samaan aikaan.

  Kulta kannattaa myydä aina ennen suursijoittajien mahdollista kullan myyntiaaltoa. Tietenkin voi olla myös myymättä ja odottaa mahdollista seuraavaa kullan hinnan nousukautta. Voi tosin käydä niin että jos kullan hinta lähtee alaspäin niin tulee menemään vuosia ennenkuin hinta lähtee uudelleen nousuun.

  kullan maailmanmarkkinahinta

  kullan maailmanmarkkinahinta


 1. Luotettava kullan ostaja ja asiantunteva palvelu?

  Mistä tietää että on luotettava kullan ostaja? Kullan ostajat mainostavat omia palveluitaan netissä ja sanomalehdissä, mutta on luonnollista miettiä mistä tietää että mainostava kullan ostaja on luotettava kullan ostaja. Suomessa on kullan myynti nykyään suhteellisen helppoa ja turvallista, tarkkana on syytä aina kuitenkin olla kultaa myytäessä ja myös kultaa ostaessa. Kullan myynti on yleensä kuluttajan myymää kultaa yritykselle, jolloin kultaa ostava yritys toimii kullan ostajana eikä kuluttajansuoja päde.

  Erilaisten foorumeiden ja keskustelupalstojen seuraaminen voi olla mielenkiintoista, mutta niiden tietoarvoon kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella; näissä voi olla alasta kuin alasta riippumatta yrityksien itseään kehumia arvioita ja kilpailijoita arvostelevia.

  Kannattaa tutustua kultaa ostavan yrityksen nettisivuihin, kullan ostohintoihin ja on suositeltavaa myös soittaa kultaa ostavan yrityksen asiakaspalveluun. Näin voi saada oman kokonaiskäsityksen kultaa ostavasta yrityksestä, jonka jälkeen tehdä valinta minne kultaa myydä. Luotettava kullan ostaja pyytää aina kultaa myyvän täyttämään kullan myyntisopimuksen, josta käy ilmi kuka kullan myyjä on ja ovatko esineet varmasti kullan myyjän.

  Postin kautta kultaa ostavat yritykset tarjoavat yleensä nettisivun kautta tilattavan kullan myyntipaketin. Tarkista että sivusto jolta olet tilaamassa on https:/ suojattu eli internetpalvelu käyttää SSL-suojausta. Lue lisää suojatuista sivustoista Viestintäviraston sivulta, klikkaa tästä.

  Turvallisen kullan ostajan nettisivulla on aina myös GDPR-tietosuojaseloste. Tietosuoja turvaa oikeutesi henkilötietoja käsiteltäessä. Eli kun teet esim. kullan ostajan nettisivun kautta kullan myyntipaketin tilauksen lähetät samalla henkilökohtaisia tietojasi. Yrityksen tietosuojaselosteessa kerrotaan mihin yritys tietoja käyttää, kauanko tallettaa, miten voi ne voi poistaa heidän rekisteristään jne. Lue lisää tietosuojasta tästä.

  luotettava kullan ostaja


 1. Paljonko on kullan arvo? Katso kullan reaaliaikainen hinta

  Katso kullan arvo ja hinta tänään sivumme reaaliaikaisesta käyrästä. Käyrä näyttää kullan päivän hinnan ja se päivittyy automaattisesti kullan maailmanmarkkinahinnan muuttuessa.

  Kullan maailmanmarkkinhinta

  Kullan arvo vs. romukullan hinta

  Huomioithan että kullan maailmanmarkkinahinta ei ole koskaan sama kuin ns. romukullasta maksettava hinta.


 1. Kullan hinta nyt nousussa

  Kullan hinta nyt toukokuussa on ollut pienoisessa nousussa kuten koko vuoden 2018 ensimmäisten viiden kuukauden aikana. Kullan maailmanmarkkinahinta oli jo yli 36€/g toukokuun lopulla. Kullan hinnan positiivinen hintakehitys voi mahdollisesti jatkua kesällä 2018. Kullan tuotannon määrät ovat pysyneet ennallaan alkuvuoden 2018 ja arvioit kullan kaivuun määrän lisäämisestä vaihtelevat. Kullan kaivaminen olemassa olevista kultakaivoksista on pysynyt ennallaan ja uusien kultakaivoksien avaamisia on pidetty riskisijoituksina. Kullan hinnan nousun myötä alkanee positiivinen kultaan sijoittaminen loppuvuodesta 2018 ja sijoittavat innostuvat mahdollisesti myös panostamaan uusien kaivoksien etsintään ja avaamiseen.

  Kullan hinta nyt

  Tarkista kullan päivän ajankohtainen maailmamarkkinahinta ja historialliset kullan hinnat esim. Kitcon palvelusta.

  kullan hinta nyt nousussa

  kullan hinta nyt nousussa

  Kultakauppa on kullan hinnan nousun myötä ollut kasvussa. Fyysisiä kultaharkkoja ja -laattoja ostetaan sijoituksina ja vanhoja kultakoruja myydään ns. romukultana uudelleen sulatattavaksi kultaharkoiksi ja lääketieteelliseen käyttöön. Romukullan myyntiä edesauttaa kullan hinnan positiivinen kehitys.

  Paljonko kullan hinta joulukuussa 2018?

  Kullan hinnan kehitys jatkunee loppuvuodesta ja uusia ennätys saatetaan rikkoa. Eri maiden taloudellisissa ja poliittisissa olosuhteissa voi tapahtua muutoksia jotka heijastuvat myös kullan hintaan suuntaan tai toiseen.


 1. Kultamitali talviolympialaiset 2018 arvo?

  Talviolympialaiset 2018 ovat parhaillaan käynnissä Etelä-Korean PyeongChangissa ja urheilijat kisaavat mitaleista. Tämän vuoden talviolympialaisissa nähdään yli 100 mitaliseremoniaa 15 eri urheilulajissa. Mitaleja on jaossa satoja.

  Olympialaisten mitalit näyttävät hienoilta, raskailta ja arvokkailta. Mitalin voittaneelle urheilijalle on saavutettu mitali palkinto vuosien harjoituksien tulosta eikä saavutettua tunnearvoa, mainetta ja kunniaa voi rahassa mitata.

  Monen katsojan mielessä on ehkä kysymys paljonko on kultamitalin arvo?

  Yllätyksenä voi tulla että mitalit sisältävät vain hieman jalometalleja eikä kultamitali ole täyttä kultaa. Olympialaisten kultamitali sisältää vain noin 6 g 24-karaatin puhdasta kultaa ja loput mitalin seoksesta ovat hopeaa ja muita metalliseoksia. Tämä tarkoittaa että PyeongChangin kultamitalin sisältämän kullan arvo on noin 210 euroa.

  Pronssimitalit ovat puolestaan valmistettu pääosin kupariseoksesta ja mitalin rahallinen arvo on alle euron.

  kulta
 1. Kullan hinta tänään ja viimeiset 30 päivää?

  Katso reaaliaikainen kullan hinta tänään. Kullan päivän hinta määritellaan Lontoon metellipörssissä ja se vaihtelee päivittäin.

  Kullan hinta tänään ja tammi-helmikuu 2018

  Vuoden 2018 ensimmäisten viikkojen aikana on kullan hinta ollut suurinpiirtein samalla tasolla. Kullan päivän hintaan vaikuttaa kysynnän ja tarjonnan laki, mitä enemmän kultaa on saatavilla sen halvempaa ja päinvastoin. Asia ei tietenkään ole ihan näin yksinkertainen koska hintaan vaikuttaa luonnollisesti myös maiden taloudelliset, sotilaalliset, poliittiset ym. asiat.


 1. Kullan ostajat Suomessa

  Kullan ostajat ovat tehneet kullan myynnin Suomessa helpoksi, turvalliseksi ja vaivattomaksi. Kullan myynnistä netin kautta on tullut nykyaikana arkipäivää siinä missä muidenkin tavaroiden kauppaaminen eikä siinä ole mitään ihmeellistä.

  Kultaesineiden myyntiin voi liittyä kuitenkin usein tunteita. Suvussa ehkä vuosikymmeniä tai jopa -satoja seuranneita perintökoruja ei kullan ostajien suosituksien mukaan kannata ainakaan ensimmäisenä myydä. Vaikka niiden tämänhetkiselle haltijalle ei ole käyttöä voi niistä olla tuleville sukupolville iloa.

  Kullan myyminen tapahtuu turvallisesti joko postin kautta tai sitten käymällä paikan päällä liikkeissä. Yleensä on kullasta maksettava hinta hieman korkeampi postin kautta tapahtuvassa kullan myynnissä. Postitse tapahtuva kullan myynti tehdään useimmiten postivakuutetulla lähetyksellä, jonka postituskulut kullan ostava yritys maksaa. Tämä kannattaa aina kuitenkin varmistaa kullan ostajan ehdoista ettei tapahdu yllätyksiä.

  Ennen myyntipäätöstä kannattaa selvittää hinnat joita kullan ostajat maksavat.

  Olemme koonneet kullan ostajien ostohintoja kullan hintavertailuun.

  Kullan ostajat Suomessa


 1. Romukullan hinta tänään

  Romukullan hinta

  Kullan ostajat maksavat kultakoruista vain sen puhtaan kullan arvon. Tästä syystä on muodostunut käsite romukulta vaikka kulta on sinällään aina kultaa. Romukullan hinta tänään ei ole myöskään suoraan prosenttiosuus kullan tämän päivän maailmanmarkkinasta. Kultakorujen arviointi on yleensä kaikilla kullan ostajilla maksuton. Kustannuksia kullan ostajille tulee kuitenkin romukullan käsittelystä, vakuuttamisesta, sulattamisesta ymv.

  Paljonko romukullan hinta tänään?

  Romukullan hinta on aina eri kuin puhtaan kullan hinta koska siihen sekoitetaan metalleja. Kultakorut ovat päivittäiseen- tai juhlakäyttöön tarkoitettuja. Puhdas kulta on olomuodoltaan aivan liian pehmeä ainesosa jotta siitä kannattaa valmistaa käytön kestäviä ja hinnaltaan sopiva kultakoruja. Kaikki Suomessa myytävät kultakorut sisältävät puhtaan kullan lisäksi yleisimmän myös kuparia ja hopeaa.

  Suomessa myytävät kultakorut on valmistettu joko 14 karaatin tai 18 karaatin kullasta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että 14 karaatin kultakorussa onpuhdasta kultaa 58.5% ja 18 karaatin kultakorussa puhdasta kultaa 75%. Loppuosa on sitten muita metalleja tai aineksia.

  Vertaa romukullan hinnat

  Vertailutyökalumme avulla löydät parhaan kullan hinnan ja voit verrata kaikkien kullan ostajien hintoja. Jos et tiedä kultaesineen karattimäärää voit olettaa sen olevan 14 tai korkeintaan 18 karaattia jos esine on ostettu Suomessa.

  Romukullan hinta

  Romukullan hinta tänään

   


 1. Kullan hintakehitys 10 vuotta

  Kullan arvo on moninkertaistunut 10 vuodessa

  Kullan hintakehitys 10 vuotta

  Kullan hintakehitys 10 vuotta lähde: https://goldprice.org

  Katso kullan hinnat ja kullan hintakehitys 10 vuotta

  Arvot ovat USD dollareissa ja painot unsseina. Voit lukea arvioimme kullan hinnan kehityksestä vuodelle 2018 tästä 

  Lähde: www.kitco.com

  Kullan ostajien ostohintojen kehitys

  Suomessa toimiven kullan ostajien hinnat vaihtelevat maailmanmarkkinahinnan mukaisesti. Vertailutyökalumme avulla näet eri romukullan ostajien hintatason. Parhaimman kullan hinnan maksaa vertailun mukaan kotimainen NettiKulta. Lue lisää heidän palveluista tästä.


 1. Kullan hinta 2018 ja hintakehitys

  Kullan hinnan nousu on ollut viimeisten vuosien aikana nousujohteinen. Vuosituhannen vaihteessa oli puhtaan kullan maailmanmarkkinahinta noin 10 € per gramma. Kullan hinnan jyrkkä nousu alkoi vuoden 2005 lopulla. Vuoden 2006 aikana ylittyi jo 15 € per gramma ja vuonna 2010 jo 25 €. Korkeimmillaan kävi kullan hinta vuonna 2012 ollen yli 42 €.

  Kullan hinta 2012-2017

  Marraskuussa 2012 tapahtui dramaattinen muutos kullan hinnassa alaspäin. Arvo putosi yli 10 € ja kullan hinta oli vuoden 2013 lopulla jo alle 30 € per gramma. Vuodesta 2014 lähtien on kullan hinta kivunnut taas ylöspäin. Viimeisin kullan hinnan huippu saavutettiin kesällä 2016 jollain arvo oli lähes 38 €. Kullan hinta on säilyttänyt arvonsa viimeiset 12 kuukautta 35 – 38 € välillä.

  kullan hinta 2018

  Nouseeko kullan hinta 2018?

  Kullan hinta 2018

  Kullan hinnan ennustaminen on haastavaa. Siitä voi saada niin monta erilaisia arvioita kuin moneltako eri taholta asiaa tiedustelee. Tämän hetkisen arvion mukaan on kullan hinnassa tapahtumassa pienoista laskua vielä vuoden 2017 aikana johtuen dollarin vahvistuneesta arvosta.

  Kullan hintaan ja arvoon vaikuttaa maailman poliittinen tilanne, eri maiden talouden tunnusluvut ja erilaiset uhkakuvat. Sodan uhat, sodat ja kansainväliset konfliktit nostavat yleensä kullan hintaa, ainakin hetkellisesti. Mikäli maailmanpoliittisessa tilanteessa tapahtuu isoja muutoksia voi kullan hinta kivuta nopeastikin uusiin ennätyslukuihin.

  Kullan hintakehitystä voi seurata esim. Kitcon palvelusta

  Kulta sijoituskohteena 2018

  Kultaan sijoittaminen on eräs ensimmäisistä sijoitustavoista kautta aikojen. Nykyään pidetään kultaan sijoittamisesta yhä enemmän ns. turvasatamana. Taloudelliset ja poliittiset epävakaudet saattavat heilauttaa maiden vaiuuttojen arvoja suuntaan tai toiseen.

  Kullan maailmanmarkkinahinta määritellään Lontoon metallipörssissä päivittäin samaksi jokaiseen maahan. Kulta on aina arvossaan ja sitä on olemassa rajallinen määrä joten sitä ei voi ns. painaa lisää kuten paperirahaa. Suurin osa maailman kultavarannoista on keskuspankeilla.

  Osta ja myy kultaa 2018

  Suomessa voi ostaa ja myydä kultaa turvallisesti netin kautta. Kultaa myytäessä on hyvä aina verrata ensin eri kullan ostajien ostohintoja, joissa voi olla suuriakin eroja. Puhtaan kullan hinta on päivittäin vaihtuva kullan maailmanmarkkinahinta ja muista kuin sijoituskultalaatoista maksettava kullan hinta 2018 on kullan ostajilla vähintään 60% päivän maailmanmarkkinahinnasta.

  Vanhoja kultakoruja myytäessä on hyvä huomioida että Suomessa myytävät kultakorut ovat yleensä 14 karaatin tai 18 karaatin kultaa. Kultaa ostavat yritykset toimittavat ostamansa kultakorut ja -esineet edelleen sulatettaviksi kultalaatoiksi tai esim. lääketieteelliseen käyttöön. Osa kullanostajista saattavat myydä tai huutokaupata ne myös eteenpäin. Tarkista aina kunkin kullan ostajan ehdot.


 1. Kullan hinta tasaantui

  Kullan hinta tasaantui kahden viikon alhaisen hintatason jälkeen. Dollari vahvistui ennen Yhdysvaltain kuluttajainflaatiotietoja, joita tarkkaillaan tarkasti siitä syystä, että korottaako Yhdysvaltain keskuspankki korkoja.

  kullan hintakehitys

  Yhdysvaltain valuutan määrä laski 0,1 prosenttia valuuttakurssiin verrattuna alkukaupassa, kun se oli kertonut suurimman yhden päivän nousunsa kuuden viikon aikana.

  Lähes ennätyksellisen lyhyet positiot dollariin saattavat merkitä sitä, että Yhdysvaltain inflaatio kiihtyy. Tämä voisi tukea mahdollisuutta koronnousun suhteen ja nostaa dollarin arvoa huomattavasti korkeammalle. Yhdysvaltain keskuspankki on tänä vuonna nostanut korkotasoa jo kahdesti, asiantuntijat odottavat sen nostavan korkoja vielä kerran joulukuun aikana.

  Nouseeko kullan hinta?

  Inflaatiovauhti eli yleinen hintatason kallistuminen on hidastunut Yhdysvalloissa 1,4 prosenttiin. Fedillä on 2 prosentin inflaatiotavoite. Pitkällä tähtäimellä inflaatiomaisempi ympäristö voisi tukea kullan kysyntää. Vahvempi dollari todennäköisesti painaisi jalometallien hintoja lähitulevaisuudessa.

  Asiasta uutisoi ensimmäisenä Reuters


 1. Lemmenjoelta löytyi 228 gramman kultahippu.

  Kullankaivajat Mika Telilä ja Pekka Postila löysivät 22.elokuuta 228 grammaa painavan kultahipun Lemmenjoen Puskuojan ja Ruittuojan välimaastosta. Kyseinen hippu sai nimekseen Ukkoäijih Mika Telilän Ukko-pojan mukaan. Se on kooltaan koko 150-vuotisen kultahistorian viidenneksi suurin sekä samalla viides hippu, joka ylittää 200 gramman rajan.

  Mika Telilän mukaan hippu painoi heti löytämisen jälkeen 230,5 grammaa, mutta kun sivukiviainekset varisivat siitä pois kuivumisen jälkeen, paino putosi 228 grammaan.

  Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltasanomat.


 1. Iran rakentaa lähi-idän isoimman kultatehtaan

  Iran rakentaa lähi-idän suurimman kullansulattamon. Iranilla on uusi kullanjalostamo, lähi-idän suurin. Heidän tavoite on kaksinkertaistaa tuotanto uuden Iranissa kehitetyn tekniikan avulla. Tehdas sijaitsee Zareh Shuranissa 35 km Takaab-nimisestä kaupungista, millä alueella tuotetaan kultaa, hopeaa ja elohopeaa. Tuotanto kasvaa ja sen odotetaan vielä kaksinkertaistuvan lähitulevaisuudessa.


 2. Intiassa nousi kysyntä kolmannella neljänneksellä

  Kullan kysyntä  vuoden kolmannella neljänneksellä oli korkein vuodesta 2008. Kysynnän nousu näkyi pääasiassa koruissa, mitkä ovat suurelta osin korvanneet kultaharkot Intiassa vallitsevien maksujen ja rajoitusten vuoksi.


 1. Kullan hinta alimmillaan neljään vuoteen

  Epävarmuus lisääntyy kultamarkkinoilla. Kullan hinta on laskenut alle sen tason, missä useimmat sijoittajat ovat tehneet automaattisen ostotilauksen. Hinta laski niin alas kuin 1160 dollaria per troy unssi perjantaipäivän kuluessa. Se on alhaisin taso yli neljään vuoteen.

  Se tarkoittaa, että kulta on menettänyt kaiken sen arvonnousun, mikä sillä on ollut tämän vuoden aikana ja täytyy palata heinäkuuhun 2010 löytääkseen alemman hinnan.

  Kultaa pidetään paperivaluuttojen takuuna niiden menettäessä arvoaan. Niin kauan kuin USAn keskuspankki osti pitkäaikaisia obligaatioita isoja määriä, mitä kutsutaan Quantative Easing ja mikä tarkoittaa tosiasiassa sitä, että painetaan enemmän rahaa, mikä on auttanut pitämään kullan hinnan korkealla.

  Nyt on keskuspankin johtaja, Janet Yellen, päättänyt, että obligaatioiden ostot tullaan lopettamaan. Vaikka Japanin keskuspankki päinvastoin tulee ostamaan lisää obligaatioita, ei se riitä pitämään kullan hintaa ylhäällä.


 1. Uusi Kullanhinta.com

  Uudistettu Kullanhinta.com auttaa sinua löytämään parhaan kullan hinnan, nopeasti ja helposti. Haluatko nähdä kullan maailmanmarkkinahinnan tai löytää parhaan ostotarjouksen? Kullanhinta.com auttaa sinua.